Zoet zonder suiker
Op vrijdagmiddag 18 oktober vond de eerste kookworkshop plaats in de reeks op de Volksuniversiteit Amstelland in Amstelveen.
Met 12 enthousiaste en belangstellende deelnemers zat deze kookworkshop helemaal vol. Ruimte genoeg in deze riante keuken met 4 kookeilanden.
Na een theoretisch gedeelte werd er gekookt en geproefd en veel besproken.
Hoewel bekend is dat suiker schadelijk is voor de gezondheid, hebben veelmensen vaak behoefte aan iets zoets. Geraffineerde suiker bevat echter geen enkele voedingswaarde, maar onttrekt dit juist aan je lichaam bij de vertering.
In de kookworkshop Zoet zonder suiker maak je kennis met producten die van nature zoet zijn en die wél nog voedingswaarde bevatten. Je leert bovendienwaarom deze natuurlijke zoetmiddelen beter voor je zijn dan geraffineerde suiker.
We hebben kennisgemaakt en gekookt met ahornsiroop, agavediksap, dadelstroop, oerzoet, amazake, honing, appeldiksap, rietsuikermelasse en gedroogde vruchten.
In het Receptenarchief staan veel recepten zonder suiker en toch zoet.
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.