Agenda

Gezonde voeding is meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Daarom geef ik regelmatig workshops over een actueel voedingsthema en vertel je dan meer over het effect van voeding op lichaam en geest.

Vroegboekkorting

De hele maand januari ontvang je voor deelname aan een workshop in februari 2025 een vroegboekkorting van 20%.


 

05.02.2025 Workshop Peulvruchten

PeulVoedwel, workshop peulvruchtenvruchten zijn onmisbaar in de vegetarische en veganistische keuken, samen met graan bieden ze ons voldoende plantaardige eiwitten waar geen vleesvervanger meer aan te pas hoeft te komen. 

Niet iedereen kan de eiwitten in peulvruchten moeiteloos verteren. Een voorwaarde voor het goed verteren van peulvruchten is dat ze goed gaar zijn. Dat betekent in de keuken: wassen, weken, koken en nawellen.

In deze workshop leer je wat een peulvrucht is en wat je moet doen en waar je op moet letten om een peulvrucht goed te kunnen verteren.

Ook leer je de rest van de maaltijd zo samen te stellen dat het niet alleen het lichaam, maar ook de geest voedt.

Deelnemers ontvangen een hand-out.

Aanmelden

Voedwel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
10.30-12.00 uur
25,00

07.02.2025 Workshop EHBO uit de keuken

Voedwel, workshop preventie verkoudheid

Verkoudheid, keelpijn, grieperig, stoelgang, pijntjes...

Je kunt ze verlichten met producten uit je voorraadkast.

Voordat je naar de drogist rent voor allerlei dure middelen kun je misschien beter even in de keuken aan de slag.

In deze workshop laat ik je zien en proeven hoe je graan, oersap, groenten, kwark, lijnzaad, ui, zout, kruiden etc. kunt inzetten ter verlichting en preventie. Je leert onder meer het verschil tussen vormkracht & levenskracht , snot & slijm, licht & donker.

Deelnemers ontvangen een hand-out.

Er is veel te proeven

Aanmelden

Voedwel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
14.00-15.30 uur
25,00

12.02.2025 Workshop Goed vet

OlieVoedwel, workshop Goed vet en vetten worden veel misbruikt in de huidige tijd. We zijn dol op alles wat bruin gebakken of gefrituurd is, maar we kiezen vaak voor dieetmargarine en halfvolle melk in de winkel. 

Niet alleen zijn we vaak het spoor bijster, maar ook de verbinding is zoek. Wat smeer je op je brood als je roomboter of dieetmargarine gebruikt, kun je jezelf met de inhoud verbinden? Een goede verbinding maakt de vertering beter.

Vet is onmisbaar in de voeding. Het maakt het voedsel smakelijker, zorgt ervoor dat het langer in de maag blijft en een verzadigd gevoel geeft. Een te veel aan vet in de voeding is niet goed, maar te weinig goede vetten ook niet.

We gaan in deze workshop diverse oliĆ«n en vetten bespreken (roomboter, ghee, olijfolie, lijnzaadolie, zonnebloemolie, kokosolie, sesamolie, maar ook zuivel), waar gebruik je ze voor, bij welke bereiding, op welke temperatuur, hoeveel en hoe vaak en hoe smaakt het eigenlijk? 

In deze workshop leer je welke vetten er inheems zijn of regionaal. Welke vetten geschikt zijn voor koud, warm of verhit gebruik. Dat de verpakking er ook toe doet. En we maken een heilzaam Budwig-papje. 

Deelnemers ontvangen een hand-out.

Aanmelden

Voedwel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
10.30-12.00 uur
25,00

14.02.2025 Workshop Groenten anders bekeken

Voedwel, workshop groenten

Groenten zijn onmisbaar in elk menu, het is de basis voor elke maaltijd.

Wat zijn op dit moment regionale seizoensgroenten?

En hoe weet je welk plantdeel je eet?

In deze workshop leer je groenten, kruiden en specerijen in te delen naar plantdeel en maak je kennis met het drieledig mensbeeld. Je leert een gerecht of maaltijd zo samen te stellen dat alle plantdelen erin verwerkt zijn. We gaan het onderzoeken en oefenen met groenten, kruiden en specerijen.

Deelnemers ontvangen een informatieve hand-out.

Dit is geen kookworkshop.

Aanmelden

 

Voedwel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
14.00-15.30 uur
25,00

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl