Voedwel workshop
15.06.2024 Workshop goed Vet
Olie en vetten worden veel misbruikt in de huidige tijd. We zijn dol op alles wat bruin gebakken of gefrituurd is, maar we kiezen vaak voor dieetmargarine en halfvolle melk in de winkel.
Niet alleen zijn we vaak het spoor bijster, maar ook de verbinding is zoek. Wat smeer je op je brood als je roomboter of dieetmargarine gebruikt, kun je jezelf met de inhoud verbinden? Een goede verbinding maakt de vertering beter.
Vet is onmisbaar in de voeding. Het maakt het voedsel smakelijker, zorgt ervoor dat het langer in de maag blijft en een verzadigd gevoel geeft. Een te veel aan vet in de voeding is niet goed, maar te weinig goede vetten ook niet.
We gaan in deze workshop diverse oliƫn en vetten bespreken (roomboter, ghee, olijfolie, lijnzaadolie, zonnebloemolie, kokosolie, sesamolie, maar ook zuivel), waar gebruik je ze voor, bij welke bereiding, op welke temperatuur, hoeveel en hoe vaak en hoe smaakt het eigenlijk?
In deze workshop leer je welke vetten er inheems zijn of regionaal. Welke vetten geschikt zijn voor koud, warm of verhit gebruik. Dat de verpakking er ook toe doet. En we maken een heilzaam Budwig-papje.
Deelnemers ontvangen een hand-out.
14.00-15.30 uur
20,00