Terug naar Nieuwsbrief / Archief
11.07.2019
Aubergine
Aubergines
Auberginens zijn echte zomergroenten, ze houden van een warm en vochtig klimaat, in Nederland worden ze daarom geteeld in kassen.
Aubergines zijn er in verschillende vormen en kleuren, meestal zijn ze dieppaars, maar ook wel wit of wit met paars gestreept.
Lees verder
Recept
Zomergroenten of niet, dit heerljke, veganistische recept stond in de kerstspecial van Smaakmakend.
Je kunt de uitgelekte aubergineplakken ook heel goed op de barbecue roosteren in plaats van in de koekenpan.
Het hele recept
Rauw?
Aubergines kunnen niet rauw worden gegeten, gekookt smaken ze naar niks. Maar bak je ze in olijfolie, dan komt er een heerlijk aroma naar voren.
Er is een uitzondering: je kunt rauwe aubergine fermenteren, dat komt de smaak zeker ten goede.
Wanneer je een tsukémono-pers gebruikt heb je maar een paar uur nodig.
Meer informatie