Terug naar Nieuwsbrief / Archief
03.09.2019
Recept polenta met rozemarijn
Polenta met rozemarijn
De zomervakantie is voorbij, maar we eten nog graag een poosje zomerse herinneringen.
Polenta wordt veel gegeten in Noord-Italië, het wordt gemaakt van het griesmeel van mais. Polenta is dus grover van structuur dan maismeel.
Polenta zelf is vrij smakeloos, dus wordt dit gerecht op smaak gebracht met kaas en rozemarijn.
Mais bevat geen gluten en is rijk aan voedingsvezels.
Rozemarijn
Rozemarijn hoort net als tijm en lavendel bij de lipbloemigen. Het kenmerk van deze kruiden is dat niet alleen hun bloemen maar vooral hun bladeren heerlijk ruiken. Rozemarijnnaaldjes bevatten veel etherische oliën.
Rozemarijn werkt zowel rustgevend als stimulerend op de geest en de spijsvertering. Het heeft een gunstig effect op de darmen. Rozemarijn werkt ook verwarmend.
Evenwicht
In deze workshop leer je op een heel andere manier naar groenten en kruiden kijken.
Het 'geheim' van evenwichtige combinaties voor lichaam en geest. We gaan het oefenen zodat je het nooit meer vergeet.
Een eyeopener voor velen.
Gratis spreekuur
Eenmaal per maand hou ik een gratis spreekuur voor iedereen met een vraag over voeding in relatie tot gezondheid. Vrijblijvend en laagdrempelig.
Op de eerste vrijdagochtend van de maand, tussen 9.00-13.00 uur.
Tot vrijdag 6 september?