Terug naar Nieuwsbrief / Archief
25.10.2019
Sinaasappelcake
Sinaasappelcake
Nu het buiten kouder wordt is het wel lekker om binnen de oven aan te steken.
Deze keer voor een smakelijke sinaasappelcake met verwarmende kardemom, gezoet met oerzoet, het ongeraffineerde rietsuiker.
Lees hier meer over kardemom...
Suiker
Witte suiker, rietsuiker, oerzoet, het zijn maar een paar zoetmiddelen die je kunt gebruiken in de keuken.
Inmiddels dringt bij veel mensen ook het besef door dat het suikergebruik wel wat minder kan. Suiker is immers slecht voor je gebit, voor de lijn, voor je lever, darmflora, alvleesklier etc. Maar wat doet suiker eigenlijk op geestelijk niveau met je?
In de workshop Suiker komt het allemaal aan de orde:
- Waarom zijn we zo dol op zoet?
- Wat is suiker?
- De ene suiker is de andere niet, wat zijn de zoete alternatieven?
- Wat is verantwoord suikergebruik?
Uiteraard valt er genoeg te proeven, niet alleen suiker en honing, maar bijvoorbeeld ook graanstroop, melasse, vruchtenstropen en gefermenteerde graanproducten.