Terug naar Nieuwsbrief / Archief
31.10.2019
Graanmolen
Graanmolen
Er is voor mij bijna niets zo leuk in de keuken als graan malen. Graanmolens zijn er in vele soorten en maten. Er zijn handmolens en elektische molens. Molens van kunststof en van hout. Molens die met metalen raspen werken en molens met molenstenen.
Ze malen allemaal en alle elektrische molens maken lawaai, soms veel lawaai.
Eerder schreef ik er een weblog over.
Een houten molen met molenstenen klinkt ongeveer zo.
Granen
Waarom ik zo graag mijn eigen granen maal vertel ik je graag in de Workshop Graan op zaterdagmiddag 16 november.
En ook hoe je granen zo kunt koken dat hun voedingsstoffen optimaal tot hun recht komen in onze spijsvertering.
En over eesten, vlokken, gries, grutten, gluten, pseudogranen en graanslijm.
Er valt deze middag genoeg te proeven!
Meer informatie Graan workshop...
Kookboeken
Meer lezen over granen in deze kookboeken, met uiteraard veel recepten en achtergrondinformatie.
Ze zijn tijdens de workshop ter inzage aanwezig.
Meer over graan in dit Weblog.
Wat is nu toch gebuild meel?
Een handleiding voor het eesten van granen.