Terug naar Nieuwsbrief / Archief
26.08.2020
Opeens is het fris
Na de lange warme zomer voelt het opeens fris buiten.
Niks erg, kunnen we eindelijk weer eens lekker slapen en koken, zolang je maar niet verkouden wordt!
Bruine bonen in zoetzure pruimensaus
Deze keer een recept met inheemse bruine bonen en pruimen.
In ons klimaat worden voornamelijk de peulvruchten kapucijners, erwten, bruine en witte bonen verbouwd. Dat maakt ze tot een inheems gewas. Inheemse gewassen maken minder kilometers en passen over het algemeen beter bij onze spijsvertering.
Peulvruchten bevatten 2 tot 3 maal zoveel eiwit als granen, maar dit eiwit komt niet gemakkelijk vrij in de spijsvertering. Daarvoor heeft het ook de aminozuren uit graan nodig.
Combineer peulvruchten daarom altijd met een graansoort: tarwe, rijst, gerst, gierst, rogge, haver of mais.
Voorwaarde voor een goede vertering is onder andere dat peulvruchten goed gaar zijn gekookt en daar voldoende tijd voor krijgen.
Veel plezier in de keuken, op het werk, school enz.
Eet smakelijk en wie weet tot ziens op een van de workshops.
Review
Rare vraag, maar wil jij wat voor mij doen, het kost je hoogstens een paar minuten tijd.
Het gaat om de zichtbaarheid van Voedwel op het internet. Nu ik door de corona-maatregelen voorlopig niet meer in de winkel kan koken is het voor mij lastiger om geïnteresseerden te bereiken
Juist nu is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen actief aan de slag gaan met het optimaliseren van hun gezondheid en weerstand. Ook door middel van voeding. Een review van jou kan hierbij behulpzaam zijn.
Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig sterren toekennen in een review, dat kan met en zonder toelichting.
Of als je dat liever doet, mag je mij uiteraard ook een aanbeveling sturen in een e-mail waaruit ik een quote op mijn eigen website plaats.
Alvast bedankt en graag tot ziens!