Terug naar Nieuwsbrief / Archief

09.04.2021
Wilde kruiden

Wilde kruiden

Het weer is wisselvallig, maar de natuur weet dat het voorjaar is.

Dus kom mee naar buiten allemaal! Daar groeien nu de voorjaarskruiden. Precies wat we nodig hebben na een lange winter binnen zitten.

Hondsdraf, Klein hoefblad, Madeliefjes, Witte dovenetel: hoe smaakt dat eigenlijk en waar is het goed voor….

De voorjaarstoppers zijn wel Daslook, Brandnetel en Paardenbloem.

  • Daslook om de milde knoflooksmaak, hoge vitamine C gehalte en ondersteuning van de spijsvertering.... Kneus het blad lichtjes, ruikt het naar knoflook? Dan is is Daslook. Je kunt er ook pesto van maken.
  • Paardenbloem om de bitterstoffen als ondersteuning van de lever… Zie ook het recept voor Kappertjes van de paardenbloemknoppen.
  • Brandnetels om het hoge ijzergehalte en bloedzuiverende werking... en niet te vergeten ze fungeren als bezems voor de darmen. Eet ze nooit rauw, maar verwerk ze in een gerecht. Een kopje bladtoppen per persoon, hooguit 2-3 maal per week als voorjaarskuur. Overgiet ze in een vergiet met kokend water voordat je ze gaat snijden, dan prikken ze niet meer.

 

Wacht niet te lang, want juist de eerste prille bladeren zijn het meest waardevol.

Oogst ze op een schone, veilige plek en niet te veel en niet te vaak.

Eet smakelijk!

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl