Terug naar Nieuwsbrief / Archief
22.06.2021
Zomerse gierstsalade
Zomer!
Van het land en uit de moestuin komen nu de heerlijkste producten, soms zijn ze er maar heel kort, zoals peultjes.
De peultjes gaan samen met onder andere gierst, koolrabi, wortel en komkommer in een heel smakelijke maaltijdsalade.
Op smaak gemaakt met appelazijn.
Je moet voor dit recept wel even de tijd nemen, het is een andere bereiding dan bijvoorbeeld pastasalade met tomaten en komkommer. Maar het is de moeite waard, uren later zit ik nog na te genieten.
Voor dit gerecht wordt de gierst kort geroosterd en afgeblust met kokende groentebouillon, zo krijg je een droge, rulle korrel die geschikt is voor een salade.
De groenten worden zo nodig in kleine blokjes gesneden en kort gekookt.
De komkommer gaat in de pickle-pers die je ook kunt vervangen door iets zwaars op de komkommerplakjes te zetten.
Eet smakelijk en hopelijk tot ziens op een van de workshops.
Aanstaande zaterdag vertel ik je graag over combinaties van groenten en kruiden die het evenwicht van lichaam en geest ondersteunen. Dat klinkt misschien zweverig, maar het is juist heel aards.