Terug naar Nieuwsbrief / Archief
05.10.2021
Pastinaak-pannenkoek-piment
Pastinaak-pannenkoekjes
In de herfst is het aanbod van groenten overvloedig en gelukkig zijn er ook weer verse pastinaken. Pastinaken smaken een beetje zoet van zichzelf en ruiken iets geparfumeerd. In dit recept gaan ze door de pannenkoekjes, samen met havermelk, dat geeft een vrij natuurlijk zoet gerecht. Kies voor een neutrale haverdrank, zonder toegevoegde smaakjes.
Pannenkoekmeel
Pannenkoekmeel is er in vele varianten, voor dit gerecht kies je het beste een neutrale variant, waar wel boekweitmeel in is verwerkt, maar geen smaakjes zoals vanille.
Thuis het ik een graanmolen en maak ik altijd mijn eigen pannenkoekenmeel van 1 deel tarwevolkorenmeel, 1 deel boekweitmeel en 3-4 delen tarwebloem.
Lees meer over de graanmolen...
Hazelnoten
Gemalen hazelnoten kunnen in een gerecht vaak 1 of meer eieren vervangen, bovendien ondersteunen hazelnoten je concentratie.
Zonnebloemolie
Deze pannenkoekjes zijn gebakken in zonnebloemolie, maar let op, staat er op het etiket alleen zonnebloemolie, dan is deze meestal niet geschikt om in te bakken en braden. Je hebt een ander soort zonnebloemolie nodig, van een ander ras zonnebloemen, ze noemen dit high oleïc. Vaak staat op het etiket wokolie of frituurolie.
Lees er meer over zonnebloemolie…
Piment
Piment ondersteunt de vertering van eiwitten en verlicht de spijsvertering. Koop deze gedroogde bessen heel en maal ze zelf in een vijzel. Het aroma dat vrijkomt is heerlijk en iedereen dit in de keuken komt zegt mmm, wat ruikt het lekker, wat eten we vandaag?
Plantdelen
Pastinaak is een wortelgewas en is in dit gerecht verwerkt met sjalot (bladgewas) en piment (vruchtgewas) dat maakt het gerecht evenwichtiger en niet alleen qua smaak.