Terug naar Nieuwsbrief / Archief
21.10.2021
Bloemkool-broccoli-amandel
Bloemkool en broccoli met amandelsaus
Bloemkool met een sausje klinkt heel bekend en afgezaagd, maar dit is een erg smakelijke en voedzame variatie samen met broccoli en amandelen. Het kan zelfs in de smaak vallen bij mensen die niet zo dol zijn op bloemkool of broccoli.
Bloemkool en broccoli zijn in feite de gesloten bloemknoppen van de bloemkool- en de broccoliplant. Zodra de knoppen open gaan worden ze wat geler (je kent dat wel van een vergeten stronk broccoli) en zijn ze niet meer smakelijk.
Meer weten over plantdelen en hun functie...
Amandelen
De saus wordt naar eigen smaak gemaakt met witte of bruine amandelen. Bruine amandelen hebben nog een beschermend velletje, dit velletje bevat veel mineralen.
Gebuild meel
In de saus wordt ook gebuild meel gebruikt, dat is voedzamer dan witte bloem en heeft vaak de voorkeur.
Mosterdzaad
Het mosterdzaad is niet alleen voor de smaak toegevoegd, het ondersteunt ook de vertering van vetten en eiwitten, net zoals mosterd.
Eet smakelijk en wie weet tot ziens!