Terug naar Nieuwsbrief / Archief
06.04.2022
Koken met afval
Bloemkoolsoep
Zuinig omgaan met wat je hebt is weer helemaal actueel en terecht.
In deze overheerlijke bloemkoolsoep wordt alles van de bloemkool gebruikt, ook het blad, net zoals van de radijzen. Zonde om weg te gooien want dit frisse groen bevat nog veel waardevolle mineralen.
De basis voor deze soep is een plantaardige bouillon, die je zelf maakt van groente-afval zoals de stronk en bladeren van de bloemkool, de schil van de wortel, de pitten uit de pompoen enz.
Lees meer over groentebouillon van ‘afval’...
Bloemkool
Bloemkool is de meest populaire koolsoort in Nederland en behoort tot de top 10 van de meest gegeten groentesoorten in ons land.
Bloemkool heeft geen gesloten krop zoals bijvoorbeeld witte kool, maar bestaat, net zoals broccoli, uit een verzameling gesloten bloemknoppen, vandaar de naam.
Radijs
Radijs is een teelt voor lente en herfst en wordt het meest gewaardeerd in de lente omdat het een van de eerste groentes is die van het land komt.
De pittige smaak van radijs wordt veroorzaakt door mosterdolie, dit is een vluchtige zwavelhoudende olie die helpt bij het verteren van eiwitten.
Eet smakelijk!