Terug naar Nieuwsbrief / Archief
14.04.2022
Lenteachtig
Lenteachtig
In april kan het weer nog heel wisselvallig zijn, in de keuken kunnen we daar op aansluiten door kleurrijke en warme gerechten te bereiden.
Kleurrijk als streling voor de zintuigen en warm en gaar om niet teveel energie te verliezen aan verteringskracht. Op smaak gebracht met kruiden en specerijen de die vertering ondersteunen, want ondanks de belofte van de lente en de terugkeer van het licht hebben we heel wat te verteren aan indrukken die bijvoorbeeld via de media tot ons komen. Ook die indrukken moeten allemaal ‘verteerd’ worden.
Paksoi stamppot
Een verwarmende stamppot van wortel, zoete bataat, aardappel en paksoi, op smaak gebracht met gember, citroen, kerrie en mosterdzaad.
Paksoi
Paksoi is een snelgroeiend koolgewas, dat oorspronkelijk uit Azië komt.
Deze plant vormt geen krop, maar heeft een open bladgroei. De stengels en nerven zijn wit, met aan de top groene bladeren.
Serveer dit gerecht met een zelfgemaakte vegetarische burger, bijvoorbeeld:
Fijne Paasdagen en eet smakelijk!