Terug naar Nieuwsbrief / Archief
10.06.2022
Gevulde andijvierolletjes
Gevulde andijvierolletjes
Een recept van andijviebladeren, gevuld met oesterzwammen en havermout met een topping van yoghurt en kaas. Je kunt dit gerecht ook met andere grote bladeren maken zoals snijbiet, paksoi of chinese kool.
Andijvie is nagenoeg het hele jaar door te verkrijgen en heeft juist in het voorjaar een bloedzuiverende werking en stimuleert de leverfuncties.
Paddenstoelen
Een paddenstoel is het vruchtlichaam van een schimmel of zwam. Schimmels en zwammen groeien op plaatsen waar het leven zich terugtrekt, in een koude, vochtige en donkere omgeving.
In een vitale omgeving komen geen schimmels voor. Dat is voor sommige mensen genoeg reden om nooit paddenstoelen te eten.
Eet in elk geval geen paddenstoelen wanneer je zelf last hebt van schimmels. Eet dan zoveel mogelijk voedingsmiddelen die veel zonlicht hebben opgevangen, zoals bijvoorbeeld havermout, tijm en citroen.
Eet smakelijk!