Terug naar Nieuwsbrief / Archief
11.11.2022
De rijkdom van de herfst
Pompoen ovenschotel
Je kunt nooit genoeg recepten met pompoen hebben, daarom dit recept voor een ovenschotel met alle smaken van de herfst. Niet alleen met pompoen, maar ook knolselderij, prei en winterwortel.
Spijsvertering
Er komen heerlijke geuren uit je oven terwijl dit gerecht staat te garen, bij je huisgenoten zal het water in de mond lopen, mmmm, wat eten we vandaag? Dit water (in de mond) is een aanloop naar een goede spijsvertering, het lichaam maakt enzymen vrij en je spijsverteringsorganen staan paraat.
Lekker koken is belangrijk voor ons hele spijsverteringssysteem.
Sojasaus
Je kunt dit gerecht op smaak maken met zout, of met wat tamari. Tamari is een sojasaus van sojabonen, water en zeezout en kan worden meegekookt zonder smaakverlies.
Echte sojasaus krijgt 1 tot 2 jaar de tijd om te fermenteren. De meeste sojasaus uit de gangbare supermarkten zijn in 2 dagen al op smaak met behulp van chemicaliën.
De Keuringsdienst van Waarde maakte daar een aflevering over.
Zie hier de korte versie van deze aflevering…
Eet smakelijk en blijf gezond.
Workshops
Voor de duurzame consument op zoek naar meer kennis over natuurvoeding heb ik een aantal workshops in de Agenda staan.
- De kracht van Graan. Waarom je niet klakkeloos dezelfde pap als je buurvrouw moet eten.
- Groenten anders bekeken. Welke combinaties van groenten en kruiden ondersteunen jouw gezonde evenwicht.
- Voeding bij verkoudheid. En mocht jij of een huisgenoot verkouden worden dan staat er genoeg in jouw keukenkastje om voor verlichting te zorgen.
Een reeks van korte workshops over de diverse onderdelen van een gevarieerde, voedzame, vegetarische maaltijd.
- Per onderdeel apart te volgen.
- In hapklare stukjes zodat je het gebodene goed kunt verteren.
- Op zaterdagmiddag in Utrecht achter de Ekoplaza.
- Altijd gezellig, lekker en leerzaam en de kachel brandt.
Tot ziens.