Terug naar Nieuwsbrief / Archief
13.01.2023
Warme wensen
Warme wensen
Mijn warme wensen aan jou voor een gezond en vredig 2023.
De feestdagen waren leuk, lekker en knus, maar ook donker.
Langzaam komt nu het licht terug.
We vieren het met een heilzaam hapje en drankje.
Peulvruchten
Peulvruchten zijn tegenwoordig helemaal hot, vooral vanwege het hoge gehalte aan eiwitten.
De eiwitten uit peulvruchten komen niet altijd gemakkelijk vrij in onze spijsvertering, je hebt er in elk geval hulp bij nodig van een graan.
Daarom een gerecht van rijstballetjes met rode nierbonen en umeboshipasta.
Ume-boshi kan verlichting bieden als huismiddel tegen maag- en darmproblemen.
Lees meer over rode nierbonen.
Peulvruchten hebben inderdaad een belangrijke plaats in de vegetarische keuken.
De oorsprong van peulvruchten is veel ouder dan die van graan, toch hebben peulvruchten nooit de status van graan bereikt.
Eet ze met mate en niet elke dag, maar vooral goed gaar.
Ik leg je graag uit waarom in de workshop Peulvruchten.
Zaterdag 21 januari, 14.00-15.30 uur.
Kom op de soep
Op vrijdag 20 en 27 januari kook ik soep met peulvruchten.
Je kunt ook komen proeven tussen 16.00-17.30 uur.
Aanmelden noodzakelijk en op = op.
De kracht van graan
Gierstdrank
Sommige drankjes zijn lekker, feestelijk en doen je goed.
Bijvoorbeeld een drankje met gierstwater, abrikozen en kardemom.
Het kookwater van graan, in dit geval gierst, is heilzaam voor je spijsvertering.
Kardemom geeft het niet alleen een goede smaak, maar werkt ook verwarmend en maakt je bewustzijn helder.
Het kan je ook bij griep of verkoudheid goed doen.
De kracht van graan
Er zijn 7 granen: tarwe, rijst, gerst, gierst, rogge, haver en mais.
Ze hebben allemaal hun eigen kwaliteit en kracht in het ritme van de 7 dagen.
Granen komen uit verschillende werelddelen en zijn verbonden met planeten en organen.
Daarom heb ik het graag over de kracht van graan.
Op zaterdag 28 januari is er een workshop van 14.00-15.30 uur.
Informatie waar je wat aan hebt in de keuken en spiritueel.