Terug naar Nieuwsbrief / Archief

04.06.2023
Limabonen

Limabonen

Limabonen worden ook wel boterbonen genoemd. Deze peulvruchten komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Het zijn hele grote peulvruchten, per stuk wegen ze droog, wel 2 gram en 4 gram gekookt. 

Ze moeten daarom lang weken, lang koken en lang nawellen. De smaak is dan heerlijk romig en zacht. Het loont echt de moeite om ze zelf te koken en niet uit een blikje te halen. 

  • Weken in koud water op een koele plek 8-12 uur (avond-nacht).
  • De volgende ochtend in schoon water 1,5 uur koken (tijdens het ontbijt etc.).
  • De warme pan in de hooikist zetten en wanneer je aan het eind van de dag weer thuis komt zijn ze perfect gaar. 

Goed gaar is bij peulvruchten een voorwaarde voor een goede vertering. 

Omdat we weer in de vakantiestemming komen, een Grieks recept met Limabonen.

Lees het hele recept.

Lees meer over de hooikist en alternatieven.

Kom ook naar de workshop Peulvruchten.

Eet smakelijk.

 

YouTube Voedwel

Ondertussen heb ik mijn YouTube-kanaal afgestoft en me voorgenomen de komende weken elke week een nieuw filmpje te plaatsen. Ideeën voor onderwerpen heb ik genoeg, maar ik hoor graag wat jij zou willen zien. 

Wanneer je op de hoogte wilt blijven, abonneer je dan op mijn kanaal. 

Een reactie of vraag hoor ik graag.

Bekijk het laatste filmpje: Groenten anders bekeken.

 

Beter verteren

Wil jij ook beter leren voeden en verteren, bezoek dan een workshop.

In mijn reeks workshops komen alle onderdelen van de vegetarische maaltijd aan de orde, in hapklare brokken en er valt altijd iets onverwachts te proeven.

Tot ziens.

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl