Terug naar Nieuwsbrief / Archief
06.09.2023
Spinazie-feta-beleg
Spinazie-feta-beleg
Spinazie is een bladgroente en wordt vooral in het voor- en najaar in de volle grond geteeld. In de zomer als het warm en droog is, schieten ze te snel in de zaadvorming. Dat wordt doorschieten genoemd, de spinazie zit dan al snel vol met harde zaadjes en is daardoor niet meer lekker om te eten. Dus redde ik snel de jonge spinazie uit de moestuin, nu er opeens een hittegolf heerst.
Samen met onder andere feta in een heerlijk, voedzaam broodbeleg.
Eet smakelijk.
Spinazie
Nu we het over spinazie hebben, ken je het verhaal van Popeye en de ijzer mythe?
Lees meer over Popeye en spinazie.
Feta
Feta komt oorspronkelijk uit Griekenland en wordt gemaakt van rauwe schapenmelk, soms aangevuld met wat geitenmelk. Alleen feta die op traditionele wijze is geproduceerd in Griekenland mag de naam feta dragen.
In Nederland wordt ook een soort feta van biologische geitenmelk gemaakt door Hansketien. Vanwege de strenge regels rondom naamgeving noemen ze het Grie.
Groenten anders leren bekijken
Omdat het aanstaande zaterdag ook erg warm wordt, heb ik de geplande workshop naar 23 september verschoven.
Deze workshop is juist in de nazomer-herfst erg leuk en leerzaam, er komen momenteel zoveel verschillende groenten van het land.
Lees meer over de komende workshops.