Aardbeien
Met een beetje geluk en veel zonneschijn zijn er vanaf mei/juni weer zongerijpte aardbeien van de volle grond, die smaken het beste. Van aardbeien bestaan er wel honderden rassen, met verschillende smaken, grootte en opbrengst.
Rijp met smaak
Aardbeien worden rijp geoogst, eenmaal geplukt rijpen ze niet meer na. In veel supermarkten zijn er voor mei ook al aardbeien te koop, vaak uit ver-weg-landen, keihard en niet erg smakelijk. Ze zijn veelal geteeld op transport en houdbaarheid wat de smaak en de voedingswaarde niet ten goede komt.
Volle grond
Aardbeien van de volle grond zijn niet alleen erg lekker en van nature zoet, maar ze bevatten ook veel vitaminen en mineralen. Bovendien werken aardbeien reinigend voor het lichaam.
Zelf plukken
Heb je zelf geen moestuin maar wil je wel zelf rijpe aardbeien plukken dan moet je op zoek naar een tuinderij waar dat mogelijk is.
Recepten:
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.