Paksoi
Paksoi is een snelgroeiend koolgewas, dat oorspronkelijk uit Aziƫ komt. Het behoort tot de familie van de kruisbloemigen en is daarmee dus een echte koolsoort.
Deze plant vormt geen krop, maar heeft een open bladgroei. De stengels en nerven zijn wit, met aan de top groene bladeren.
Teelt paksoi
De groente heeft een korte teeltduur van ongeveer 6 weken en wordt in NL bijna het hele jaar door onder glas geteeld.
In de moestuin zaai je deze plant niet eerder dan na de langste dag: 21 juni, om doorschieten te voorkomen.
Paksoi in de keuken
Paksoi is niet alleen geschikt om te stoven, maar smaakt ook goed in een salade.
Recepten met Paksoi
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.