Paksoi

Paksoi is een snelgroeiend koolgewas, dat oorspronkelijk uit AziĆ« komt. Het behoort tot de familie van de kruisbloemigen en is daarmee dus een echte koolsoort.

Deze plant vormt geen krop, maar heeft een open bladgroei. De stengels en nerven zijn wit, met aan de top groene bladeren.

Teelt paksoi

De groente heeft een korte teeltduur van ongeveer 6 weken en wordt in NL bijna het hele jaar door onder glas geteeld.

In de moestuin zaai je deze plant niet eerder dan na de langste dag: 21 juni, om doorschieten te voorkomen.

Paksoi in de keuken

Paksoi is niet alleen geschikt om te stoven, maar smaakt ook goed in een salade.


Recepten met Paksoi

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl