Alfalfa
Alfalfa is de naam van de jonge kiemen van de luzerneklaver. Het is na taugé een van de populairste kiemgroenten.
Alfalfa betekent Vader van alle voedsel.
Alfalfa is vrij neutraal van smaak en is goed te combineren met salades of met broodbeleg. Het is geschikt om rauw te eten en heeft vooraf geen warmtebehandeling nodig. Dit is wel het geval bij kiemen van peulvruchten.
Een zaadje zit van nature boordevol voedingsstoffen en enzymen die nodig zijn voor het ontkiemen van een nieuwe plant. Tijdens het kiemen komen de enzymen vrij en neemt de voedingswaarde toe. Op tijd geoogst kunnen we deze vitaliteit zo nu en dan toevoegen aan onze maaltijden.
Calcium
Alfalfa bevat naast enzymen, vitaminen en mineralen behoorlijk veel Calcium.
Recepten:
Nieuwsbrief:
Kookboek:
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.