Bloemkool
Bloemkool is de meest populaire koolsoort in Nederland en hoort tot de top 10 van de meest gegeten groentesoorten in ons land.
Bloem
Bloemkool is een verfijnde koolsoort, een van de weinige groenten uit het bloemgebied van de plant. Bloemkool heeft geen gesloten krop maar net zoals broccoli een verzameling gesloten bloemknoppen, vandaar de naam.
Kleuren
Bloemkool is meestal wit, maar er bestaan ook groene of zelfs paars-rode variƫteiten. Verder is er nog Romanesco, die een geelgroene piramidevormige krop heeft en milder en zoeter smaakt dan de witte bloemkool.
Voedingswaarde
Bloemkool bevat, net zoals alle kolen, veel vitamine C, kook bloemkkoolroosjes niet langer dan circa 10 minuten, zo behouden ze een bite en gaat de kool niet stinken.
Herkomst
Bloemkool komt tot circa november uit Nederland en wordt daarna meestal aangevoerd uit Frankrijk of Spanje.
Recepten:
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.