Boerenkool
Boerenkool (of krulkool) is een winterharde groente, dat wil zeggen dat de plant niet bezwijkt wanneer het vriest. Wanneer het vriest wordt het zetmeel in de plant omgezet in suikers, daardoor wordt de smaak van de boerenkool iets zoeter, voor de vorst smaakt de boerenkool wat pittiger.
Boerenkool wordt in mei-juni gezaaid en tussen september en februari geoogst.
Alle kolen bevatten veel vitamine A, C, ijzer en voedingsvezels.
Eenmaal geoogst is boerenkool een kleine week houdbaar op een koele plaats.
Recepten met boerenkool:
- Boerenkool
- Boerenkoolsoep
- Groene groentesoep
- Kikkererwtencurry
- Bietjes & boerenkool
- Boerenkool met zwarte bonen
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.