Chinese kool
Chinese kool komt inderdaad van oorsprong uit Aziƫ, daar behoort het samen met andere snelgroeiende koolsoorten, zoals Paksoi tot de belangrijkste groentegewassen.
Chinese kool doet eerder aan sla denken dan aan kool. Chinese kool smaakt niet eens naar kool. Het binnenste gedeelte van een krop Chinese kool kan heel goed rauw gegeten worden. De buitenste bladeren kunnen worden fijn gesneden en kort worden gekookt of roergebakken.
Chinese kool is licht verteerbaar en onder andere rijk aan Foliumzuur en Calcium.
Recepten met Chinese kool:
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.