Eten en Drinken met Wilde planten
Eten en Drinken met Wilde planten
Gids voor het herkennen, oogsten en bereiden van wilde planten, het hele jaar door
Laurette van Slobbe
ISBN 9789490404017
Welke planten oogst ik in februari en welke in juli? Op wat voor manier bereid ik teunisbloem, en welke delen gebruik ik van bosandoorn? Hoe kom ik erachter of ik echt de bloemen van de wilde peen heb geoogst, en is berenklauw nu giftig of niet?
Met dit boek gidst Laurette van Slobbe u door alle maanden van het jaar, langs bossen en velden, door tuinen en braakliggende stuk vlak bij uw huis. Aan de hand van diverse foto's en korte beschrijvingen maakt u kennis met meer dan 61 eetbare wilde planten. De 115 recepten, per maand gerangschikt, nodigen uit nader kennis te maken met hun smaken, kleuren en geuren. Van moerasspirea tot hop, Eten en Drinken met Wilde planten maakt u wegwijs in de eetbare natuur.
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.