Garam Masala
Garam Masala is een mengsel van specerijen dat veel gebruikt wordt in India, je kunt het kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken.
De samenstelling van specerijen kan sterk variƫren. Dit recept komt uit het tv-programma The Food Truck, een kook-show uit Nieuw Zeeland.
Pas de maat van je lepel aan, aan de gewenste hoeveelheid:
- 1 lepel korianderzaad
- 1 lepel komijnzaad
- 1 lepel kardemompeulen (daarna zaadjes uit de peulen halen)
- 1 lepel venkelzaad
- 1 lepel kruidnagels
- 1 lepel gebroken kaneelstokje (Ceylon kwaliteit)
Verwarm een droge koekenpan en rooster deze specerijen zachtjes tot ze lekker beginnen te ruiken en wat kleuren. Afkoelen en fijnmalen in een (koffie)molen of vijzel. Vermeng dit met:
- 1 theelepel geelwortel
- 1 theelepel paprikapoeder
Goed mengen. Kan in een (jam)potje bewaard worden.
Recepten met Garam Masala:
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.