selderij
Selderij is in Nederland een zomergroente, einde zomer wordt deze groente ook vaak als groenselderij aangeboden. Voor bleekselderij wordt groenselderij gebleekt, meestal door een paar weken voor de oogst de stengels samen te binden en te bedekken met grond, karton, plastic of terracotta potten.
De rest van het jaar wordt bleekselderij meestal geïmporteerd en als een struikje met de stengels in een plastic zak verpakt aangeboden.
Selderijstengels worden in veel gerechten gebruikt als smaakmaker, het blad smaakt scherp en is geschikt om bouillon mee te trekken. Selderijstengels kunnen rauw of gestoofd gegeten worden.
Selderij is rijk aan vitamine C en kalium en werkt vochtafdrijvend.
Recepten met selderij:
- Italiaanse maaltijdsoep
- Boerenkoolsoep
- Linzensoep
- Russische soep
- Bolognaise
- Spinazierolletjes
- Wortel-amandelsoep
- Aardpeersoep
- Quinoaburgers
- Knolselderijsoep
- Italiaanse witte bonen
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.