Meiraapjes

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, meiraapMeiraap wordt ook wel meiknol genoemd, het is een lid van de kruisbloemfamilie waar ook de kolen toe behoren.

Meiraap is in Nederland een zogenaamde vergeten groente die je echter steeds vaker in natuurwinkels of op boerenmarkten kunt vinden. In Belgiƫ en Frankrijk is het een veel gegeten groente.

Meiraap wordt vroeg in het voorjaar geteeld en is vanaf maart-april te verkrijgen. De vroege oogst komt uit zuid Europa, later in het seizoen komt de meiraap ook uit Nederland.

De knolletjes zijn wit met paars of lila, ze kunnen zowel rauw als gaar worden gegeten en ze hoeven niet te worden geschild.


Recepten met meiraap:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl