Nachtbrood
Nachtbrood
Brood van lang gerezen deeg
Ineke Berentschot
ISBN 9789491728082
Tijdens Ekotown 2014 ontmoette ik Ineke Berentschot, auteur van dit kookboek. Ineke is jarenlang bakker geweest in een biologische bakkerij. Tegenwoordig schrijft ze veel, waaronder dit kookboek en geeft ze kookworkshops met als thema brood bakken en organiseert ze wandelingen langs de graanvelden van Doornik natuurakkers. Op haar website staat veel achtergrondinformatie over graan en het proces van brood bakken.
Omdat ik zelf de waarde van lang gerezen deeg onderschrijf ben ik gelijk gaan experimenteren recepten uit dit boek. Sindsdien bak ik fantastisch brood, goed van smaak, heerlijk geurend en voedzaam.
Kookworkshops broodbakken
Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook kookworkshops rond brood bakken organiseer. Dit laat ik liever aan de experts over. Inmiddels heb ik een kookworkshop zuurdesembrood bakken bij Ineke Berentschot gevolgd. Een aanrader!
Graanvelden bezoeken
Louis Dolmans van Doornik natuurakkers organiseert de periode juni -augustus wandelingen langs bijzondere graanvelden in dit natuurgebied.
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.