Paarse spitskool
Paarse spitskool bestaat nog niet zo lang, deze kool is geen oud ras maar een recente kruising tussen spitskool en rodekool.
Paars en mals
Paarse spitskool heeft het uiterlijk en de malsheid van spitskool en de smaak en kleur van rodekool. De kleur gaat niet verloren tijdens het koken.
Waarom deze variant is ontwikkelt weet ik niet. Het ziet er in elk geval spectaculair uit. Zodra deze kool in de winkel ligt (de meeste natuurvoedingswinkels) verkoopt ’ie zichzelf.
Geen bewaarkool
Rode spitskool is sneller gaar dan rodekool, maar spitskool is geen bewaarkool en rodekool wel.
Alle kolen bevatten zeer veel vitamine C en mineralen.
Recepten:
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.