Paarse spitskool

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, paarse spitskoolPaarse spitskool bestaat nog niet zo lang, deze kool is geen oud ras maar een recente kruising tussen spitskool en rodekool.

Paars en mals

Paarse spitskool heeft het uiterlijk en de malsheid van spitskool en de smaak en kleur van rodekool. De kleur gaat niet verloren tijdens het koken.

Waarom deze variant is ontwikkelt weet ik niet. Het ziet er in elk geval spectaculair uit. Zodra deze kool in de winkel ligt (de meeste natuurvoedingswinkels) verkoopt ’ie zichzelf.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, paarse spitskool 

Geen bewaarkool

Rode spitskool is sneller gaar dan rodekool, maar spitskool is geen bewaarkool en rodekool wel.

Alle kolen bevatten zeer veel vitamine C en mineralen. 


Recepten:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl