Polenta
Polenta wordt gemaakt van maïsgriesmeel - ook polenta genoemd - en water en wordt traditioneel veel gegeten in noord Italië.
Gries
Griesmeel bestaat uit grotere deeltjes van de maiskorrel. Polentameel is dus grover dan maismeel. Lees er meer over in Gries en Grutten.
Goed op smaak maken
Polenta is van zichzelf vrij smakeloos, daarom worden er altijd sterk smakende ingrediënten aan toegevoegd of het wordt met pittige sauzen en kaas opgediend.
Voedingswaarde
Mais heeft een hoog suiker- en koolhydraatgehalte, wat minder eiwitten dan andere granen, maar is rijk aan voedingsvezels en caroteen.
Polenta is glutenvrij.
Recepten met polenta:
- Polenta met spinazie en kaas
- Polentakoek
- Maisburgers
- Aardappelpizza
- Kaaspolenta
- Polentasticks met uienchutney
- Polenta met rozemarijn
- Kaaspolenta
- Polenta knoedels
- Polenta-bean-sticks
- Polentaschotel
- Polentataart
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.