Radicchio
Je ziet ze rond deze tijd steeds vaker op de groenteafdeling liggen, mooie paars-rode kropjes Radicchio.
Radicchio is nauw verwant aan de witlof. Beiden hebben een wat bittere smaak, daarmee is dit een van de weinige voedingsmiddelen die nog bitterstoffen bevatten.
In de afgelopen eeuw zijn de bitterstoffen vaak uit de plant geteeld, omdat mensen van nature niet zo dol zijn op een bittere smaak. Overigens wordt de smaak milder wanneer de groente verhit wordt.
Deze bittere smaak heeft echter ook een functie. Bitter stimuleert de lever, maakt de stofwisseling krachtig en zorgt ervoor dat eiwit beter verteerd wordt.
Bitter in de mond, maakt het hart gezond
Recepten:
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.