Soesterknollen
Soesterknollen is een streekproduct dat ik onlangs tegenkwam op De Windhond, een graanmolen op de Soester Engh. Ze worden ook verkocht op de SoesterMarkt.
Soesterknollen zijn weer terug na jarenlang te zijn weggeweest, een vergeten groente dus.
Van oudsher werden ze vaak gebruikt in stamppotten.
Soesterknollen dienen als nateelt: na de roggeoogst worden de knollen gezaaid en in november-december geoogst.
De knollen en het vruchtvlees zijn goudgeel van kleur, smaak is vrij uniek, sommigen noemen het een delicatesse. Meer informatie over de Soesterknollen is na te lezen op de website Lammetjes Kijken.
Er bestaan ongetwijfeld regionale varianten van deze knol. Weet je er een, ik hoor het graag!
Recepten:
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.