Tahin
Tahin wordt gemaakt van geroosterd en gemalen sesamzaad.
Wit of bruin?
Witte tahin is gemaakt van gepeld sesamzaad wat daarna geroosterd is. Bruine tahin is gemaakt van ongepeld en geroosterd sesamzaad.
Voedingswaarde tahin
Sesamzaad bevat zo’n 50% olie en 20% eiwit, is rijk aan vitamines E, B1, en B6 en mineralen, waaronder calcium, ijzer, kalium, fosfor en zink.
Gebruik tahin
Tahin is lekker op brood, maar ook een uitstekende smaakmaker in soepen en sauzen. Het wordt traditioneel veel gebruikt in gerechten uit het Midden-Oosten.
Recepten met Tahin:
- Sesamsnacks (glutenvrij)
- Bonenburgers
- Vegetarische erwtensoep
- Misosoep
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.