Winterpostelein
Winterpostelein is geen familie van de zomerpostelein, het lijkt er zelfs niet op.
Deze winterharde plant komt oorspronkelijk uit Noord Amerika en zie je hier en daar ook in het wild.
Winterpostelein wordt in Nederland in de koude kas gekweekt en geoogst in herfst en winter. Rond Pasen begint de winterpostelein te bloeien en is het oogstseizoen voor deze groente voorbij.
Winterpostelein heeft een teer maar knapperig blad en stengel en een zeer goede smaak. Deze kwaliteiten komen het meest tot hun recht in een salade. Winterpostelein zit boordevol vitamine C en mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer.
Recepten:
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.